CULORI TOAMNĂ IARNĂ 2017-2018

Anul acesta, în anotimpul rece ne vom bucura de un privilegiu cromatic deosebit – o paletă de culori extinsă. Judecand dupa experienta din sezoanele trecute, putem afirma ca industria fashion opteaza tot mai mult pentru naturalete, imprumutand gama de culori din natura ce ne inconjoara. In continuare, va propunem sa discutam despre cum sa cream un coctail irepetabil din grenadine dulci si lime auriu.

Albastru intens : Nuanta valurilor zbuciumate ale marii este intalnita cel mai des in colectiile toamna-iarna 2017-2018. Linistita, insa in acelasi timp aprinsa si intensa, aceasta nuanta poate servi drept o baza minunata pentru crearea unei tinute irepetabile.O poti combina cu auriu, rosu purpuriu, coral, bordo si pruna.

Roz pal : Deja ne-am intalnit cu nuantele exuberante de roz in colectiile din sezoanele precedente, totusi, toamna cere niste nuante mai neutre si mai estompate. Gama rece de roz-pal este asociata cu textura pudrata sau vaporoasa a fustelor tutu, insa, aceasta deloc nu inseamna ca nuanta de roz pal cere neaparat texturi matasoase. Designerii folosesc aceasta culoare atat pentru paltoane groase si cardigane tricotate, cat si pentru rochii de satin, iar lejeritatea stofelor este balansata cu ajutorul unor curele groase din piele, cu botine rock si dresuri negri dense.

Grenadina si alte nuante de rosu : Rosu intens este o culoare impecabila, actuala in orice perioada a timpului. Si in sezonul ce urmeaza, paleta de nuante roz nu cedeaza prin diversitatea tuturor celor precedente. Totusi, perla prezentarilor toamna-iarna 2017-2018 a devenit nuanta ”grenadin”, o nuanta neodinara, aproape de purpuriu si portocaliu, si de gama de culori reci.

Culoarea rosie apare si in nuante mai inchise, in special in imbracamintea exterioara: visina suculenta, rodie coapta etc. La moment, aceasta este cea mai actuala, in orice forma si in orice loc, fie pe buze, fie drept culoare de baza a intregii tinute.

Gri neutru : Daca e sa vorbim despre paleta de toamna, culoarea aceasta este cea mai des intalnita in natura si in aceasta perioada ploioasa a anului. Nuanta calma de gri se potriveste minunat in orice interpretare, indiferent de stilul ales. Universalitatea este calitatea de baza, lucru deosebit de apreciat in special de cei care trebuie sa respecte regulile dresscode-ului.

Pentru ca imaginea sa fie mai buna, designerii au ales o combinate care niciodata nu va da gres, si anume cea a luciului de argint metalic. Aceasta poate fi un ham sau o bustiera, imbracat peste o helanca de bumbac sau o salopeta, care trebuie neaparat sa aiba o textura mata si un accesoriu discret.

Culori de toamna : Nuantele calde de ocru sunt un must have al toamnei. Toata aceasta diversitate poate aduce mii de idei: aceste nuante calde sunt in armonie nu doar cu alte culori, ci si intre ele.

Nuantele bej-galben si cele de mustar se intalnesc nu prima oara, totusi, de aceasta data acestora li se acorda o atentie mai sporita. Jocul cu diferite intensitati, combinarea diferitor texturi si imprimeuri sunt trucuri care va permit sa creati combinatii neobisnuite in baza unei singure game de culori. In plus, aceste culori pot servi drept baza pentru un look monocromatic.

Locul intai in topul celor mai la moda culori din gama toamna 2017 il ocupa nuanta ”artar tomnatic”. Acesta este descris mai degraba ca rosu-portocaliu, aproape de nuanta lutului rosu. Designerii si-au pus imaginatia in miscare si l-au combina atat cu nuante de baza (bej, negru, alb), cat si cu nuanta de roz-pal si lime auriu, foarte solicitate in acest sezon.

Variatii la tema culorii verzi : Nuanta mentionata mai sus, si anume ”lime auriu”, deja cucereste podiumurile de moda, deci, trebuie sa va grabiti pentru a reusi sa va creati setul ideal. Nuanta suculenta de lime cu blicuri de auriu va infrumuseta orice textura, insa combinatia cu luciul atlasului, este cea mai reusita optiune.

Dominatia totala a nuantelor de verde in colectiile de moda toamna-iarna 2017-2018, ne face sa atragem atentia si la alte culori actuale, caracteristice mai mult pentru stilul militar: kaki, verde murdar, oliv si alte nuante mai reci.

Culoarea vinului : In cautarea recetei pentru cea mai eleganta si neobisnuita nuanta a sezonului toamna-iarna, trebuie sa amestecam bordoul si violetul inchis, care va da nastere acestei culori deschise a vinului. Aceasta culoare nu necesita alta completare, desi, se accepta si niste accente de rosu, bej sau metalic argintiu.

Linistite, insa in acelasi timp intense, aceste nuante vor da culoare garderobei de toamna-iarna.