Asortarea hainelor in functie de croiala si lungime

Asortarea hainelor in functie de croiala

Putine persoane iau in calcul acest aspect, insa este deosebit de important pentru a crea o tinuta stilata. Regula de aur la acest capitol impune un oarecare echilibru intre partea de sus a vestimentatiei si cea de jos.

Pe langa faptul ca asortarea corecta a hainelor in functie de croiala contribuie la obtinerea unei siluete armonioase, te poate ajuta sa maschezi anumite defecte sau sa iti pui in valoare atuurile.

Asadar, daca in partea de sus a corpului alegi sa porti o bluza larga, voluminoasa, in partea de jos incearca sa porti fie o fusta creion, fie o pereche de pantaloni cu o croiala dreapta, clasica, sau una skinny. In schimb, daca optezi pentru o pereche de pantaloni largi, o fusta evazata sau o fusta maxi, in partea de sus imbraca o bluza sau o camasa care urmeaza linia corpului. Daca vei purta haine largi atat sus, cat si jos, nu vei face decat sa iti ascunzi silueta feminina si sa adaugi kilograme in plus.

Asortarea hainelor in functie de lungime

Pastrarea proportiilor este foarte importanta atunci cand iti alcatuiesti o tinuta. Daca nu asortezi corespunzator hainele in functie de lungimea lor, risti sa produci un dezechilibru si sa creezi impresia unui trunchi mai lung sau a unor picioare prea scurte.

Pantalonii si fustele cu talie inalta vor da intotdeauna impresia unor picioare mai lungi daca le porti cu o bluza bagata inauntru si cu o jacheta pana in talie. In schimb, bluzele si jachetele care se termina la nivelul soldului vor avantaja un trunchi prea scurt.

Daca esti scunda, o bluza a carei lungime depaseste soldul iti va lungi prea mult trunchiul, in timp ce o pereche de pantaloni cu talie foarte joasa iti va scurta picioarele. In plus, nu asorta niciodata o fusta midi, pana la genunchi, cu o pereche de cizme care se termina la jumatatea gambei sau cu pantofi cu bareta pe glezna, deoarece nu vei face decat sa iti „tai” din picioare.

In articolul urmator vom vorbi despre cum sa asortam hainele in functie de textura si culoare.