Cum afli forma corpului tau

Exista atat de multe articole si foarte multa informatie care te invata cum sa te imbraci in functie de forma corpului pe care o ai, insa foarte putine care sa-ti explice si cum iti dai seama care este forma corpului tau.

Forma corpului nu are legatura doar cu greutatea. Bineinteles, este ideal sa ai o silueta zvelta, sa nu ai kilograme in plus si sa ai o piele tonifiata, fara imperfectiuni, dar nu asta determina forma corpului tau!

Indiferent cate kilograme ai, partea mai mare a corpului tau ramane mereu mai mare, iar partea mai mică este mereu mai mică, indiferent că te îngraşi sau slăbeşti.Deoarece forma corpului nostru este data de structura osoasa si masa musculara,adica conformatia fiecarei persoane.

Mai exact structura osoasă şi masa musculară. Aceste două elemente constituie forma corpului.

Sunt trei factori de luat în calcul:
– tipul somatic (ectomorf, mezomorf sau endomorf)
– statura
– conformaţia

Exista trei tipuri somatice: ectomorf, mezomorf sau endomorf:

Corpul Ectomorf are urmatoarele caracteristici:
– structura osoasa mica (incheieturi si oase subtiri);
– brate si picioare lungi si subitiri;
– umeri ingusti; solduri inguste,
– grasime corporala scazuta;
– nu e predispus nici la crestere in masa musculara nici la depozitarea de grasime.

Corpul Mezomorf:
– e o structura osoasa medie;
– trunchi puternic; umeri lati;
– solduri inguste;
– nivele mici de grasime corporala
– este predispus la cresterea in masa musculara dar nu si la depozitarea de grasime.

Corpul Endomorf are:
– o structura osoasa mare (incheieturi si oase groase);
– solduri late;
– multa grasime coporala
– este si predisus la depozitarea de grasime.

Prinde-ti incheietura unei maini cu cealalta mana, inconjurand-o cu degetul mare si cel mijlociu al celeilalte maini.
Daca degetul mare si cel mijlociu:
– nu se ating: ai o structura osoasa mare, Endomorf
– deabia se ating: ai o structura osoasa medie, Mezomorf
– se suprapun: ai o structura osoasa mica, Ectomorf

STATURA:Este important ce înălţime ai, pentru că măsurile tale sunt direct proporţionale cu înălţimea, pentru a fi armonioase. Statura ne dă indicii preţioase despre proporţii.

FORMA CORPULUI este definita de doi factori: structura osoasă şi masa musculară. Chiar dacă în realitate există exact atât de multe forme ale corpului câte femei sunt, specialiştii au redus tipologiile la patru categorii principale: clepsidrădreptunghipară si măr.

Ia un pix,o foaie si un centimetru ca sa identifici corect forma corpului tau in functie de cele patru tipologii,va fi nevoie sa masori: – circumferinţa umerilor
circumferinţa bustului
circumferinţa taliei (cel mai îngust punct)
circumferinţa bazinului (în dreptul oaselor bazinului)
circumferinţa şoldurilor (cea mai ampla zona din partea de jos).

FORMA CORPULUI DE CLEPSIDRĂ când partea de sus a corpului este egală cu partea de jos a corpului şi talia este foarte îngustă.Circumferinţa umerilor şi a şoldurilor şi circumferinţa bustului şi a bazinului sunt aproximativ egale (3-4 cm maxim diferenţă) şi circumferinţa taliei este cu foarte mult mai mică.(90-87-70-89-90 / 87-85-68-80-90 / 83-80-60-82-86).

FORMA CORPULUI DE DREPTUNGHI (formă atletică)atunci când partea de sus a corpului este egală cu partea de mijloc şi cu partea de jos.Circumferinţa umerilor şi a şoldurilor sunt aproximativ egale (3-4 cm diferenta), circumferinţa bustului şi a bazinului sunt aproximativ egale şi circumferinţa taliei este cu foarte puţin mai mică.(90-85-80-87-90 / 87-84-72-85-90 / 83-80-69-81-86).

FORMA CORPULUI DE PARĂ (triunghi cu vârful în sus)atunci când partea de sus a corpului este vizibil mai mică decât partea de jos a corpului.Circumferinţa umerilor şi a bustului este cu mult mai mică decât circumferinţa bazinului, respectiv a şoldurilor.(90-85-70-93-98 / 87-82-68-83-95 / 83-77-60-87-92).

FORMA CORPULUI MĂR (triunghi cu vârful în jos sau androgină) când partea de sus a corpului este vizibil mai mare decât partea de jos.Circumferinţa umerilor şi/sau a bustului este cu mult mai mare decât circumferinţa bazinului/şoldurilor (peste 5-6 cm).(90-87-77-80-83 / 89-85-70-79-82 / 83-87-69-75-78).

Un comentariu la „Cum afli forma corpului tau”

  1. Pai forma corpului amfora unde este? Eu unde ma incadrez cu bust 98, talie 54, fese 89? Oase f subtiri, inaltime 168,5 oasele bustului f delicate si longiline… poate pt ca in multe vieti am purtat corsetele epocii, greu de incaltat, par cam largi pantofii si sandalele…

Comentariile sunt închise.